Menu Sluiten

Interstuhl Techniekengids

Ergonomische instelmogelijkheden: een overzicht

Een degelijke bureaustoel heeft het vermogen om naar de individuele noden van de gebruiker aangepast te kunnen worden. Maar ergonomie gaat verder dan enkel deze flexibiliteit. Een ergonomische bureaustoel kan namelijk ook in de nodige ondersteuning en sturing voorzien. Zo krijg je een actieve zithouding die je gedurende de dag kunt volhouden. De ergonomische bureaustoelen van Interstuhl zijn voorzien van een hele reeks technieken en instelmogelijkheden. De een meer zichtbaar dan de ander weliswaar, maar allen om je een gezonde houding aan te meten. Hier vind je een beknopt overzicht van de technieken die je kunt aanspreken bij de verschillende modellen van Interstuhl.

Synchroontechnieken Omschrijving
Synchroontechniek
De kanteling van de rugleuning tijdens het achteroverleunen gaat gepaard met een kanteling van de zitting. het verloop van de beweging benadert het ideale kinetisch evenwicht, zodat het lichaam in elke zithouding optimaal kan ondersteund worden. De tegendruk van de rugleuning kan middels een fijnafstemming naar wens worden ingesteld.
Autolift
De tegendruk van de rugleuning en synchroontechniek wordt automatisch aangepast aan het gewicht van de gebruiker. Zo kunnen verschillende mensen de stoel direct gebruiken zonder dat ze de instellingen hoeven aan te passen aan hun noden.
Autofit
De tegendruk van de rugleuning en synchroontechniek wordt automatisch aangepast aan het gewicht van de gebruiker. Zo kunnen verschillende mensen de stoel direct gebruiken zonder dat ze de instellingen hoeven aan te passen aan hun noden. Deze synchroontechniek kan indien gewenst individueel in sterkte geregeld worden a.d.h.v. de gewichtsregeling.
BodyFloat
De BodyFloat is een geavanceerde synchroontechniek die de gebuiker van een zeer aangename zitervaring voorziet. De zitting maakt bij het acteroverleunen een nog vloeiendere en beweging die de een behaaglijke zwevende ervaring teweeg brengt.
Zitneigtechnieken Omschrijving
Onafhankelijke zitneigverstelling
Veel bureau gerelateerde werkzaamheden worden licht voorovergebogen uitgevoerd. Met de zitneigverstelling kan de de zitting -4º worden gekanteld, waardoor er een meer open hoek wordt gevormd. Deze grotere hoek in het bekken voorziet in een betere bloedsdoorstroming naar de benen en ontlast de druk in de onderrug en het bekken.
Smart Motion Technology
Deze dynamische zitneigverstelling past zichzelf aan het individuele lichaamsgewicht van de gebruiker. Deze techniek moeidgt de gebruiker aan om vaker van positie te wisselen, waardoor er een meer actieve zithouding wordt stimuleert. Bovendien zorgt het automatisch karakter ervoor dat de druk op de knieholte, bovenbeen, bekken en onderrug beter wordt verdeelt en er geen punten van overbelasting ontstaan.
FlexTech
De FlexTech voorziet in flexibiliteit in meer dimensies dan de klassieke zitneigverstelling. Niet alleen de bewegingsvrijheid van de synchroontechniek en de zitneigverstelling worden vergroot, maar ook de zijdelingse rijkweidte wordt verruimd. De subtiele kantelingsvrijheid van de zitting stimuleert een actievere zithouding door middle van microbewegingen en dus een minder starre zithouding. Het resultaat is een verbeterde doorbloeding en metabolisme en versterkte spieren en soepele wervelkolom.
Smart-Spring-technologie
Het innovatieve veerelement van de ergonomische bureaustoel Pure levert een unieke driedimensionale zitervaring. De Smart Spring is speciaal ontworpen voor mensen die tijdens het zitten graag in beweging blijven. Meer dan de andere zitneigtechnieken beweegt de volledige stoel met de gebruiker mee en heeft geen ingewikkelde gebuikersinstellingen nodig. Het flexibele frame levert de nodige ondersteuning zonder dat de bewegingsvrijheid wordt beperkt. De Smart-Spring vervangt en upgrade de synchroontechniek en de dynamische zitneig in zijn geheel.
Verstelmogelijkheden Omschrijving
Gewichtsregeling
De weerstand van de rugleuning (synchroontechniek) kan op de individuele noden en/of wensen worden afgestemd. Met deze fijnafstelling kan de rug aan het gewicht of persoonlijke voorkeur verlicht of verzwaard worden.
Rughoogteverstelling
Ten eerste kan door de rughoogte in te stellen betere ondersteuning voorzien worden voor de schouders. Ten tweede fungeert een in hoogte verstelbare rugleuning met een vaste lendensteun op dezelfde wijze als een rug met een geïntegreerde in hoogte verstelbare lendensteun.
Zithoogteverstelling
Om de druk over de bovenbenen juist te kunnen verdelen dient de stoel op de juiste hoogte ingesteld te worden. De voeten horen volledig op de grond te kunnen rusten en de bovenbenen maken een hoek van 90º tov de onderbenen.
Zitdiepteverstelling
Met de zitdiepteverstelling kan de zitting aangepast worden aan de lengte van de bovenbenen. Er dient een vuist ruimte te zitten tussen de rand van de stoel en de knieholte. Zo wordt de druk goed over de bovenbenen verdeeld, zonder de bloedsdoorstroming in de knieholte te belemmeren.
ASTIV Zitdiepteverstelling
Bij een ASTIV zitdiepteverstelling wordt niet de zitting in zijn geheel in- of uitgeschoven, maar kan de zitting aan het uiteinde verlengd worden. Zo wordt deze aan de lengte van de bovenbenen afgestemd zonder dat er een opening aan de achterzijde tussen de rug en zitting ontstaat.
Verstelbare lendensteun
Een juist ingestelde lendensteun voorkomt een voorovergebogen en verkrampte zithouding. Met een in diepte verstelbare lendensteun kan nog meer ergonomische ondersteuning en comfort worden voorzien.
Air-Pressure techniek
Een variant van de klassieke lendensteun die aan de hand van een luchtkussen heel nauwkeurig en comfortabel aan de onderrug kan worden ingesteld.
Verstelbare hoofdsteun
De hoofdsteun levert de nodige steun tijdens het (ver) achteroverleunen. De nekspieren worden minder belast en de ademhaling minder beperkt.